TEAMING AGREEMENT

Nye danske patruljeskibe til Søværnet.

Den 12/4-22 har virksomhederne Scanel International A/S, DEIF A/S og SH Defence indgået en teaming agreement, med henblik på at sammensætte og tilbyde en underpakke til det kommende danske patruljeskibsprojekt.

Teamet vil tilbyde en komplet el- og automationsløsning til det konsortium, der måtte vinde ordren på disse nye platforme. Teamets virksomheder byder ind med hver deres forskellige kerneområder, der komplementerer hinanden fortrinligt. Udvidelse af teamet vil ske som en naturlig udvikling.

Målet er at skabe en stærk teknisk dansk løsning, der vil gavne dansk forsyningssikkerhed og dansk forsvarsindustri. Teamet er sammensat af virksomheder fra hele landet, hvilket vil gavne erhvervslivet bredt og dermed også skaber nye arbejdspladser.

Et af målene er også at fastholde og videreudvikle traditionelle danske fagkompetencer indenfor kritisk teknologi til skibsbygningsindustrien.

Som en naturlig del af ethvert forsvarsindkøb, bør supply chain management være i højsæde, og ikke mindst efterfølgende servicering af platformene. Også her er virksomhederne geografisk solidt forankret, med servicecentre i alle landes regioner samt strategiske havne.

Teamet vil benytte en del underleverandører til forskellige opgaver, der ligger udenfor teamets kerneområder. Som en naturlig del af CSR vil man benytte danske underleverandører. Dette vil blandt andet være indenfor: komponent leverancer, konsulentydelser, bearbejdning, fragt, transport og andre serviceydelser.

De involverede virksomheder er:
Scanel International A/S
er en førende systemintegrator inden for el- og automationsopgaver, navigation og kommunikation, HVAC og elektromekanisk mm. med hovedsæde i Frederikshavn. Scanel servicerer bl.a. den maritime branche, industrien, vind-, olie- og gasindustrien har udført arbejde for søværnet siden 2001.

”Vi ser det som en stor og spændende opgave at være en del af et sådant nybygningsprojekt, som går rigtig godt i spænd med vores kernekompetencer og erfaring inden for maritime installationer.

Samtidig ser vi en fantastisk mulighed for både at opretholde og udvide traditionen for nybygning af skibe i Danmark og samtidig skaffe flere arbejdspladser indenfor den maritime sektor”.
Jakob Tvilling Grønkjær, COO, Scanel International A/S

DEIF A/S er en af verdens førende leverandører af grønne, sikre og pålidelige energistyringsløsninger til lands og til vands. Virksomhedens produkter bidrager til optimal, økonomisk og grøn drift af bl.a. skibsmotorer, generatorer og vindmøller og sørger for, at der altid er strøm, når der er brug for det. I Danmark er DEIF A/S blandt andet kendt for at levere energi management systemer til elfærgerne Tycho Brahe, Aurora og Grotte samt til trawlere og flådefartøjer.

Virksomhedens store erfaring med at sikre pålidelig og grøn drift er et godt match til søværnets nye patruljeskibe, der er blandt de mest klimavenlige i verden, men samtidig skal kunne præstere på højeste niveau, når det kræves.

”At designe og levere energi management systemet til patruljeskibene indebærer en særlig stolthed”, udtaler Per O. Sørensen, Global Key Account & Owner Manager hos DEIF A/S. ”Vi stiller med glæde vores ekspertise inden for generatorbeskyttelse og power management til rådighed for det danske forsvar”.

SH Defence er verdensførende indenfor fleksible moduler, hydrauliske systemer, el- og automationsløsninger samt high-end håndteringsudstyr. SH Defence har hovedkvarter i Svendborg og beskæftiger omkring 400 medarbejdere, med tilhørende 40-45 lærlinge, ingeniør- og maskinmesterstuderende.

Virksomheden har designet og fremstillet udstyr til flåder siden 1974, heriblandt til danske projekter som Thetis, Absalon, Iver Huitfeldt og Diana klasserne.

”Dette projekt passer perfekt ind i vores forretningsområde og vil bidrage til at fastholde kritiske fagkompetencer på danske hænder. Det være sig el- og hydraulikdesign, eltavle opbygning og system fremstilling. Alt sammen til gavn for kommende danske projekter, samt eksport af dansk forsvarsindustri”, udtaler CEO Rene Bertelsen.

 

Kontakt
Rene Bertelsen, CEO SH Defence
+45 2760 1155
rb@shdefence.com